روت کردن و آنروت کردن گوشی از کلمات پر تکرار این روز های مجلات فناوری و دیجیتال میباشد. اگر اهل گشت و گذار در دنیای دیجیتال و فناوری باشید و یا اخبار مربوط به سیستم عامل های گوشی های موبایل را دنبال کرده باشید، به حتم با واژه ای به نام روت کردن برخورد کرده اید.
روت کردن گوشی در واقع اجازه دسترسی به سیستم عامل گوشی، باز کردن فایل های اصلی آن و تغییر در فایل ها میباشد. بصورت کلی میتوان گفت که با روت کردن گوشی، امکان دستیابی به فایل های سیستمی گوشی خود را فراهم میکنید. تا به حال با برنامه های کاهش میزان مصرف باطری گوشی، بهبود سرعت گوشی موبایل و بسیاری از این نرم افزار ها که برای بهبود یک یا چند ویژگی در گوشی شما ساخته شده اند برخورد کرده اید. این برنامه ها و اپلیکیشن ها برای انجام وظیفه ی خود، معمولا نیاز دارند تا به برخی فایل های سیستم عامل شما دسترسی داشته باشند.
علاوه بر کاربرد ها و فوایدی که روت کردن دارد، این عمل مضراتی هم به همراه دارد. مثلا درصورت دانلود اپلیکیشن از فروشگاهی نا معتبر، ممکن است یک ویروس یا بد افزار را وارد گوشی خود کرده باشید که باعث میشود گوشی شما ویروسی یا هک شده و گارانتی دستگاه شما از بین برود. همانطور که گفته شد موبایلی که روت شده باشد شامل گارانتی نمیشود ولی میتوانید زمانی که نیاز به استفاده از خدمات گارانتی کردید آنروت کنید یا رام که البته با روت کردن برخی دستگاه ها، به دلیل تغییرات سخت افزاری در آن پس از روت کردن دیگر نمیتوان آن را به حالت اولیه و آنروت برگرداند.
روت کردن ویژگی ای است که توسط برخی سیستم عامل ها مانند اندروید در اختیار کاربران قرار میگیرد. بطور کلی اندروید سیستم عاملی اوپن سورس است که امکان توسعه آن برای همه امکان پذیر است. درمقابل روت کردن، آنروت کردن مطرح میشود که به طور خلاصه همان بازگشتن به محدودیتهای اولیه سیستم عامل گوشی شما میباشد. محدویت هایی در جهت نصب اپلیکیشن های کرک شده، پذیرفتن محدودهای اعمال شده و بازگشت به خدمات گرانتی و امکان استفاده از موبایل بانک ها از جمله فرایند های پس از آنروت کردن گوشی میباشد.
اما چگونه میتوانیم دستگاه یا گوشی موبایلمان را Unroot یا آنروت کنیم؟ در ادامه میخواهیم 6 روش آنروت کردن گوشی های اندرویدی (Unroot) را بیان کنیم.
تفریبا تمام کسانی که دستگاه خود را برای یکبار هم روت کرده باشند با این برنامه ی پرطرفدار آشنایی دارند.
برای آنروت کردن با این برنامه فقط کافیست وارد تنظیمات شوید. سپس گزینهی Full Unroot را انتخاب کنید و بعد از آن ، صبر کنید تا فرایند آنروت به اتمام برسد. بعد از اینکه این فرایند به پایان رسید، گوشی را ریستارت کنید تا همهچیز به حالت اولیه برگردد.
7 ترفند گوشی های اندروید بیشتر…
برای آنروت کردن گوشی بوسیله ی فایل منیجر، میتوان از برنامه ES File Manager کمک گرفت. این برنامه یکی از برنامه های قدیمی و بسیار کاربردی برای مدیریت فایل های موجود در گوشی می باشد که می توانید از آن بصورت رایگان استفاده کنید. اما قابل توجه است که این برنامه در کنار قابلیت های اصلی که دارد، قابلیت آنروت کردن گوشی اندرویدی را نیز دارد.
برای آنروت کردن گوشی از طریق این برنامه ابتدا بعد از دانلود و نصب برنامه، وارد آن شده و دکمه منو را بفشارید. سپس گزینه “Tools” را انتخاب کنید. گزینه “root explorer” را روشن کنید. وارد پوشه Bin از بخش System شوید. فایل SU را حذف کنید. وارد System شوید و اینبار پوشه xbin را انتخاب کنید و فایل SU دوم را حذف کنید. سپس در میان پوشه های موجود، پوشه app را انتخاب کنید. در نهایت برنامه superuser.apk را انتخاب و حذف کنید. بعد از اینکه این فرایند به پایان رسید، گوشی را ریستارت کنید تا همهچیز به حالت اولیه برگردد.
گوشیهای روت شده به دلیل اینکه از نظر سازنده دور میشوند به طور خودکار نمیتوانند به روزرسانیهای اندروید را دریافت کنند و یعنی اینکه گوشی شما اندروید جدیدی را دریافت نخواهد کرد مگر اینکه خودتان بصورت دستی آپدیت جدید را در گوشی نصب کنید بنابراین نصب آخرین آپدیت، تمام مشکلات گوشی شما برطرف خواهد شد و از حالت روت، آنروت خواهد شد.
درصورتی که تمایلی به استفاده از اپلیکیشن SuperSU ندارید و میخواهید گوشی خود را هرچه زود تر آنروت کنید، از انواع اپلیکیشنهای مربوط به این موضوع استفاده کنید. البته این موضوع ریسک زیادی را به همراه دارد زیرا هر اپلیکیشنی مناسب هر گوشی هوشمندی نیست و ممکن است دستگاه شمارا دچار مشکل کند. یکی از این اپلیکیشنهای پرطرفدار، Universal Unroot است. البته این برنامه دربسیاری از گوشیهای سامسونگ پاسخگو نیست اما آنروت کردن این برنامه در گوشی های ال جی پاسخگو است. البته متاسفانه کمی بعد این گوشیها دوباره به حالت روت برمیگردند. نکته ی مهم دیگر این است که این برنامه پولی بوده و برای آن باید 0.99 دلار پرداخت نمایید که این موضوغ ریسک این امر را بالا میبرد.