سرانجام و پس از کش و قوسهای فراوان، شرکت هواوی فروش برند آنر را تاییدکرد.
حدودا یک ماه پیش بود که شایعاتی مبنی بر فروش آنر توسط شرکت هواوی بر سر زبانها افتاد که البته این شرکت چینی در ابتدا شایعات را رد کردهبود اما بالاخره آن را تایید کرد؛ هواوی آنر را میفروشد.
جنگ اقتصادی بین چین و آمریکا همواره وجود داشته و حتی میتوان گفت که در چند سال اخیر شدت بسیار بیشتری هم گرفتهاست. چین بر اثر تحریمهایی که آمریکا برایش وضع کردهاست دچار چالشهای زیادی در زمینه تکنولوژی شدهاست. از این رو بالاخره هواوی قصد فروش یکی از مهمترین و ارزشمندترین برندهای خود یعنی آنر (Honor) را کردهاست. مسئولین هواوی اعلام کردهاند این تصمیم را جهت بقاء این برند گرفتهاند.
محصولات آنر اصولا با استفاده از فناوریهای هواوی ساخته میشدند؛ از این رو همواره شباهتهای زیادی بین این دو وجود داشتهاست مثلا گوشی Honor V30 از تراشه Kirin 990 که پرچمدار هواوی یعنی P40 از آن بهره میبرد استفاده میکند. بنابراین همانطور که ساخت گوشی برای هواوی به علت تحریمهای آمریکا سخت شدهاست، ساخت آنر نیز با مشکلاتی مواجه میباشد. حال اگر آنر از زیرمجموعه هواوی خارج شود و به شرکت دیگری منتقلشود، مشکلات بسیاری که در حال حاضر برای تامین قطعات دارد را نخواهد داشت.
“به دلیل تحریمها و عدم دسترسی پیوسته به قطعات و عناصر فنی مورد نیاز در بخش گوشیهای موبایل، شرکت ‘هولدینگ و سرمایه گذاری هواوی’ قصد فروش تمام داراییهای مرتبط با کسبوکار آنر به شرکت ‘Shenzen zhixin Information Technology’ را دارد. این انتقال مالکیت در راستای سهولت شرایط تامینکنندگان و عرضهکنندگان میباشد و به آنها کمک میکند تا از شرایط دشوار فعلی گذرکنند.” پس از انتقال رسمی آنر، هواوی دیگر عضو هیئت مدیره این برند نخواهد بود و طبیعتا در هیچ تصمیم گیریای نیز حضور نخواهد داشت.
شرکت ” فناوری های تازه شنژن ژیزین” کنسرسیومی تشکیلشده از شرکا و کسبوکارهای حمایتشده توسط دولت چین میباشد که از بیش از 30 کارگزار و توزیعکننده تشکیل شدهاست. این شرکت اعلام کردهاست که قصد دارد پس از گذشت 3 سال از زمان انتقال، Honor را تبدیل به سهامیعام کند تا مردم عادی نیز بتوانند در آن سرمایهگذاری کنند.
بزرگترین مزیت این انتقال مالکیت، امکان شروع مجدد روابط تجاری مستقیم بین آنر و آمریکا خواهد بود.
حال ببینیم علت وضع این تحریمها علیه هواوی چه بوده است.
این تحریمهای شدید آمریکا علیه شرکت هواوی اتهام این شرکت به “تهدید برای امنیت ملی آمریکا” میباشد و این امر باعث شدهاست تا حکم ممنوعیت داد و ستد کمپانیهای آمریکایی با این غول چینی صادرشود. تحریم مذکور موجب شد تا دسترسی هواوی و آنر به قطعات مورد نیاز برای گوشیهای موبایل به شدت محدود شود؛ برای مثال شرکت “کوالکام” که بزرگترین تامینکننده چیپ موبایل در سراسر دنیا به حساب میآید، مراودات تجاری خودرا با هواوی قطع کرد. همچنین گوگل نیز پروانه استفاده هواوی از برنامههای خودرا باطل کرد که تاثیر منفیای بر فروش محصولات این 2 شرکت در بازارهای غربی برجای گذاشت.
شنیده ها حاکی از آن است که مبلغ قراداد این انتقال چیزی در حدود 15.5 میلیارد دلار می باشد.
نظر شما در مورد این انتقال بزرگ چیست؟